Wat kan kindercoaching voor je kind en jou betekenen?

De problemen en/of klachten waarmee het kind en jij als ouder te maken kunt krijgen, kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn. Denk daarbij onder andere aan:
girls-914823_1920.jpg

Sociaal-emotionele problemen

Faalangst, negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, piekeren, verlegenheid, moeilijk vrienden kunnen maken, somberheid, gepest worden of zelf pesten, rouwverwerking, gevolgen van een echtscheiding.

boy-2736659_1920.jpg

Gedragsproblemen

Druk of agressief gedrag, woede aanvallen, liegen,  niet luisteren, gebrek aan concentratie.

skateboarder-2373728_1920.jpg

Ontwikkelingsproblemen

Leerproblemen, puberproblemen.  Moeite hebben met regels, zelfbeheersing, weerbaarheid, concentratie en sociale vaardigheden. Weinig vertrouwen en respect hebben of moeilijk kunnen samenwerken.

 

Bovenstaande is slechts een opsomming. Het kan zijn dat er een probleem niet bij staat maar waarvoor kindercoaching toch heel geschikt is. In geval van twijfel overleg ik graag met je.

 

 

Kwaliteiten van het kind

 

Elk kind heeft uiteindelijk voldoende zelfoplossend vermogen in zich om weer te gaan geloven in zijn kracht en kwaliteiten om van daaruit weer te kunnen handelen.

 

Belangrijk in dit doel is de samenwerking met jou als ouder en soms ook met school. Tips en steun zullen waar mogelijk worden gegeven om het proces bij je kind optimaal te laten verlopen.